11 Haziran 2008 Çarşamba

YATAK ODAMIZI GÜZELLEŞTİRELİM

Yatak odalarınızda böyle güzel bir görünüm yakalamaya ne dersiniz? Çok uğraşmadan kolayca kendi yatak odalarınızı ve ya kız çocuklarının yatak başlarını bu şekilde güzelleştirebilirsiniz. Çok masraflı değil ve çeşitli süslemelerle daha güzellerini yakalamak tamamen sizin zevkinize ve hayal gücünüze kalıyor. Uygulayacağınız odanın rengine ve ya konseptine uygun olarak hazırlamanızı öneriyorum.

NASIL YAPALIM?
Malzemeler:
-2.5 m x1 m eninde 2 parça şifon ve ya tül
-40 çapında metal ve ya ahşap çember(bunu hobi malzemeler satan dükkanlardan,makreme malzemesi satan yerlerden,abajurculardan bulabilirsiniz.) Böyle birşey bulamadıysanız: Bir kalın mukavvayı belirttiğim ölçülerde daire şeklinde kesin. Belli bir et kalınlığı belirleyip dairenin içini oyun ve bir çember elde edin.Bu çemberin etrafına şerit elyaf sarın ve sabitleyin. Elyafın etrafını uygun renkte bir kurdeleyle sarıp görünümü temizleyin.
-İğne,iplik,makas,metre.
-Süsleme için kurdele,yapma çiçekler,boncuklar,kelebekler vs.
Yapımı:
Kumaşlarınızın uçlarını isterseniz overlokla temizleyin, isterseniz de düzgünce kesip öylece bırakın.
Kasnak çemberinizi önce bir kurdeleyle sararak temizleyin.
Kumaş parçanızın ilkini çemberi içinden geçircek şekilde tutup içe katlayın. Düzgünce sararak dikin. Daha sonra aynı işlemi diğer parça için de yapın.Bu iki kumaşın uçlarını birbirine
tutturun.Ve işte cibinliğimiz hazır.
Süsleme:
Tepeden aşağıya kadar kurdeleleri uçlarını serbest bırakarak tutturun. Burada değişik renklerde vey ya birbirine yakın tonlarda saten ve ya organze kurdeleler kullanabilirsiniz.Cibinliğin üzerine çeşitli yerlere diğer süsleme malzemelerini dikişle,yapıştırıcı ve ya silikonla tutturun.
HEPSİ BU KADAR! KOLAY GELSİN!
Resim netten alıntıdır.

Hiç yorum yok: