13 Haziran 2008 Cuma

KELEBEK KOLYELER


Kelebek modası heryerde demiştim ya takılarınıza da kelebekleri taşımaya ne dersiniz? bu sevimli kelebekli kolyeleri kolayca kendiniz de yapabilirsiniz.




KELEBEKLERİN YAPILIŞI:

Malzemeler:

-Desenli,düz kumaş parçaları

- Renkli nakış iplikleri

Yapımı:

Bu kelebekleri yapmak için öncelikle bir kartona 2 ayrı boyda basit

kelebek motifi çizip kendinize bir şablon oluşturmanızı öneriyorum. Daha sonra kumaşınızı bu şablona iğneyle sabitleyip kesin. Alttaki büyük kelebeği 2 kat hazırlayın ve birbirine gizlice tutturun. tamamen kapatmadan önce içine çok ince,düzleştirilmiş pamuk ve ya elyaf ile dolgu katmanı oluşturun. Daha sonra tamamen kapatın.İğne ardı yöntemi ile renkli bir iplikle dikişinizi temizleyin. Küçük kelebek parçasını da bunun üzerine hafifçe katlayarak tutturun. Bu küçük kelebeğin de kenarlarını yine iğne ardı yöntemiyle farlkı bir renk iplikle temizleyin. İşte kelebekler hazır.

Kumaşlarınızın rengine uygun olan cam,tahta.plastik boncukları istediğiniz şekilde bir ipe geçirin. Aralarına kelebek motiflerini dikerek yerleştirin. akaolyeniz hazır. Elinize sağlık.

Öneri:Hazırladığınız kelebekleri broşolarak kullanabilir,kız çocuklarına kolye yapabilir,çanta ve şapkalarınızı süsleyebilir ve ya evinizdeki kırlentlere monte ederek evinizde de canlı bir görünüm elde edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: