19 Haziran 2008 Perşembe

DUDAK MAKYAJI




DUDAKLAR DİKKAT ÇEKİYOR



Dudaklar makyajda çok önemli bence. Doğal görünümlü,parlak,dikkat çekici,çarpıcı dudaklar hem günlük makyajda hem de gece makyajında önem kazanıyor bence. Ben de dudak makyajımızı yaparken en güzel sonuca ulaşmak için önemli birkaç ipucu topladım sizin için.


DUDAK BAKIMI
Dudak makyajını yapmadan önce dudak bakımını daima sağlamak gerekiyor. Kışın ve yazın etkisiyle dudaklarımız da yıpranıyor ve ya çoğunlukla çatlamalar oluyor.İşte size dudak bakımıyla ilgili bir kaç öneri.
Dudaklarınızın güzel görünmesini istiyorsanız her şeyden önce kurumuş ve çatlamış olmamalarını sağlamalısınız. Bunun için yanınızda taşıyacağınız bir çatlak kremini (lipstick) gerektiğinde sürmeniz yeterli olacaktır.Makyaja başladığınızda dudaklarınız çatlak olmamalı çünkü bunu bir anda gideremezsiniz.Ayrıca özellikle kışın, ruj seçiminizi dudak koruyuculu olanlardan yapmalısınız. Bazı pudralı rujlar güzel görünmelerine rağmen dudaklarınızı kurutabilir.


DUDAKLARI RENKLENDİRELİM

Ruj sürmeye başlamadan önce ne kadar hafif makyaj yapıyor olsanız da dudak kalemi kullanmalısınız. Doğru sürülen bir dudak kalemi makyajın natürelliğinden hiçbir şey eksiltmez.


Önemli olan rengini doğru seçmek, süreceğiniz rujdan biraz daha koyu bir dudak kalemi kullanmalısınız.Dudaklarınız inceyse kalemi dudağın biraz dışından çekebilirsiniz ancak bunu abartmayın.Kalemin ucunun biraz küt olması daha yumuşak bir etki yaratacaktır.Keskin ve koyu renkte çekilmesi dudaklarınızın doğallığını bozacaktır, günlük makyajda bundan kaçının.Dudak kaleminizi rujun üstünden de sürebilirsiniz, bu iki rengin daha iyi kaynaşmasını ve çizginin yumuşamasını sağlar.




Makyaj uzmanları genelde rujun fırça ile sürülmesini tavsiye eder ama bunu özellikle günlük makyajınızda yapmasanız da olur.Ruju sürerken dudak kaleminin de hafifçe üstünden geçmelisiniz, sürdükten sonra dudaklarınızı birbirine yapıştırıp biraz hareket ettirirseniz de olur. Rujun fazlasını da bir parça mendille alırsanız daha pürüzsüz görünürler. Sürdüğünüz rujun kalıcı olmasını istiyorsanız pek kolay çıkmayan ever-lasting rujlardan kullanabilir





ya da dudaklarınızın kuruma problemi yoksa rujdan önce biraz pudra sürebilirsiniz.


Rujun rengine gelince, modadan önce kendinize, yaptığınız makyaja ve gideceğiniz yere uygun olmasına dikkat edin. Mesela kahverengi tonlarında far kullanmışsanız kırmızı ya da pembe değil yine kahverengi tonlarında bir ruj kullanın. Gündüz, fazla iddialı renklerden kaçının, dudak renginizden biraz daha koyu ya da biraz daha açık, -ruj sürdüm- diye bağırmayan doğal renkleri tercih edin. Yaz için özellikle pastel tonları,pembe tonlarını tercih edebilirsiniz.




KIRMIZI DUDAKLAR kırmızı dudaklar hepimizin hoşuna gider fakat genellikle tercih etmeyiz yada çekici kırmızıyı kullanmaktan hep çekiniriz. Kırmızı ruj neden hem çeker, hem de korkutur peki?Yani kırmızı ruj sürmek, muhtemelen bir kadının yapabileceği en dramatik, süsleyici anlatım şeklidir.İşte kırmızı rujla ilgili ipuçları: Dikkat çekmek:Dudaklarınızı kırmızıya boyayarak, ağzınızla yaptığımız her mimiğe, gülümseyişinize, dudak büzmenize, dikkat çekmiş olursunuz.
Koyulaştırmayın:Başka bir deyişle, kırmızı ruj sürecekseniz, tonla göz makyajı uygulamayın. Kaşlarınızı şekle sokup tarayın ama koyultmayın. Mat kırmızı:Parlak kırmızı biraz bile yayılıp taşsa, sert bir kavgada kaybeden kişiymişsiniz gibi görünmenize yol açar.Işığı unutmayın:Mum ışığında geçecek bir akşam davetine katılıyorsanız, kırmızı dudaklar daha az cüretkar görünür.
Şimdi de dudak makyajında karşılaştığımız bazı problemler ve sık karşılaştığımız durumlar hakkında bazı çözümlerden bahsedelim.
- rujunuz dudak kenarlarınıza mı taştı? Önce çubukla taşan kısımları temizleyin; sonra pamuklu çubuğun ucuna bir parça fondötene batırıp lekeleri kapatın, pudralayın, rujunuzu yenileyin.

- rujunuza kalıcılık... Rujunuzu sürmeden önce dudaklarınıza biraz fondöten sürüp pudralayın. Bir kat ruj sürün, fazlasını almak için iki dudağınızın arasına bir kağıt mendil koyup dudaklarınızı bastırarak kapatın, 2.katı uygulayın.
- rujunuz dişlerinizi mi boyuyor? Kötü bir görüntü ama önlemi çok kolay: rujunuzu sürdükten sonra baş parmağınızı ağzınıza koyun (çocukların parmak emdiği gibi) ve dudaklarınızı sıkıca kapatın. Rujunuzun fazlası parmaklarınıza çıkacaktır.
- rujunuzu belirginleştirmek için... Ruj renginize uyumlu bir dudak kalemiyle tüm dudağınızı boyadıktan sonra rujunuzu uygulayın. Daha belirgin ve çarpıcı bir renk elde edeceksiniz.
- parlak dudaklar... Pek kalıcı olmayan dudak parlatıcılarının yerine, dudaklarınıza vazelin sürün. Hem parlaklık daha kalıcı olacak, hem de dudaklarınız yazın güneşinden, kışın da soğuğundan korunmuş olacak.
- çok doğal bir görünüm için... Dudağınızın doğal kırmızısına çok yakın bir ruj rengi seçin. Ruju sadece alt dudağınıza sürüp dudaklarınızı birbiri üstene kapatıp sıkın. Üst dudağınıza geçen ruju parmağınızın ucuyla hafifçe yayın.
netten alıntıdır

Hiç yorum yok: