29 Temmuz 2008 Salı

DEKORASYONDA DUVARLAR-3

DUVARLARI GÜZELLEŞTİRMEYE DEVAM EDİYORUZ
Evlerimizde duvarlarımızı dikkat çekici hale getirecek ve evimizin dekorasyonuyla bütünlük sağlamasını kolaylaştıracak bazı çalışmalardan bahsetmiştim. Şimdi sizler için bulduğum ve bazılarını kendimiz kolayca yapabileceğimiz bazı duvar süslerinden örnekler vermek istiyorum.
ŞIK DUVAR RESİMLERİ
Bu resimleri evinizin dekorasyonuna ve renklerine uygun resimlerden seçerek hazırlayabilirsiniz. Seçtiğiniz resimleri çerçeveleterek farklı şekillerde asabilir,boş duvarlarınızı şıklaştırabilirsiniz.
Büyük bir resmi eşit şekilde dörde bölerek birbirini tamamlayan resimler oluşturabileceğiniz gibi,birbirine benzer resimleri farklı boyutlarda küçültüp büyülterek yanyana da kullanabilirsiniz.


DEKOR RESİMLER
Böyle 2 renkten hazırlanan değişik dekor kağıtlarını birer suntaya yapıştırarak veya sunta bulamazsanız kalın mukavvaları birleştirerek ve üzerine yapıştırarak da aynı görünümü elde edebilir,hepini biraraya asabilirsiniz.


Bu resim çalışması çok farklı ve özgün olacak ve duvarınıza çok yakışacak.
Siz de yapabilirsiniz:Değişik desenlerden kareler kesip yanyana yapıştırın.Desenli ve düz desen kağıtlarından değişik motifler çizip kesin ve bunların bazılarını oyup çıkartın. Desenli karelerin üzerine düzleri,düzlerin üzerine desenliler gelecek şekilde yapıştırıp 3. boyutu elde edin.Çerçeveletince resminiz hazır ve çok şık olacak.



MİDYELERDEN DUVAR SÜSÜ
Deniz kabuklarıyla böyle şık bir görünüm elde edebilirsiniz.Böyle bir duvar süsü hazırlamak için: 2 adet çıtayı farklı yerlerinden delin ve iplerle birbirine kareler oluşturacak şekilde tutturun. Deniz kabuklarını da bunların üzerine yapıştırın.


AYNALAR
Bu aynalar duvarınıza hem şıklık katacak,hem de evinizin görünümünü değiştirecek. Siz de zevkinize göre benzerlerini ve daha güzellerini yapabilirsiniz.
Daire şeklinde aynacıdan kestirdiğiniz aynaların etrafına metal plakadan kesebileceğiniz çerçeveleri yapıştırarak elde edebilirsiniz.


DEKORATİF DUVAR PANOSU
Bu duvar panosu özellikle mutfaklarınızı şenlendirecek.Özellikle bir tezgahın arkasında kullanırsanız daha bütünleştirici bir görünüm elde dersiniz.
Pastel tonlarda bir desen kağıdını bir mukavvaya yapıştırarak ve ya bir sunta kullanarak panonun fon bölümünü oluşturun. Koyu renkli ipleri çapraz şekilde yerleştirin ve uçlarını sabitleyin. Panoyu istediğiniz yere yerleştirin.Panonun üzerine çeşitli objeleri asabilir ve panonuzu zenginleştirebilirsiniz. Panonuzun üzerine yerleştirebileceğiniz objeleri de kendiniz hazırlayın.
-Kağıtlardan değişik şekiller keserek kurdele,ip ve çiçeklerle süsleyebilirsiniz.
-Değişik desenlerde kumaşlardan farklı şekillerde küçük yastıkçıklar yaparak bunları da süsleyip asabilirsiniz.
-Sapları kırılmış ama vazgeçemediğiniz kahve fincanlarınıza kavuşmanın tam zamanı. Kahve fincanlarını ortadan ikiye ayırarak yapıştırabilirsiniz. İçlerine çiçek yerleştirerek küçük vazolar halinde kullanabilirsiniz.
-Çiçekleri kurutup asabilirsiniz.
-Sevdiklerinizin resimlerini bu iplerin aralarına yerleştirebilirsiniz.
ELLERİNİZE SAĞLIK,ZEVKİNİZE GÜZELLİK....
KELEBEK-DEN SEVGİLERLE......
resimler netten alıntıdır.

27 Temmuz 2008 Pazar

PLAJ MODASI-1



MAYOKİNİLER ÇOK MODA



2008 yazında da plajlarda mayokinileri çok görüyoruz. Mayokini sevenler için harika modeller buldum.







Vücut tipinize uyuyorsa
siz de neden plajlardaki bu şıklığa katılmayasınız?
Vücut tipinize uyuyorsa derken:


-Eğer karın bölgesinde fazlaca bir
yağlanmanız yoksa

-Beden uzunluğunuz bacaklarınıza oranla fazla uzun değilse

-Çok kısa boylu değilseniz.......

Siz de bir mayokini edinin diyorum.

-------------------------------------------------------------------------------------------------

ALTIN SARISI

Plajlar da altın sarısı ve diğer metal tonları öne çıkıyor. Hem çok albenili duruyor hem de bu renkler bir çok renkle uyum sağladığı için çeşitli aksesuarlarla farklı kombinasyonlar sağlanabiliyor.












-------------------------------------------------------------------------------------------------







SİYAH

Siyah mayo ve bikiniler her zaman güncelliğini koruyor. Siyah mayokiniyi em modasını herzaman koruması sebebiyle, hem de zayıf göstermesi nedeniyle tercih edebilirsiniz.









-------------------------------------------------------------------------------------------------






ÇİZGİLİ MODA

Çizgiler plajda ve plaj kıyafetlerinde de çok şık duruyor.Bu yeşil-beyaz çizgili mayokiniyi farklı plaj

kıyafetleriyle birlikte kullanabilirsiniz




.Tek parça tulum şortlar hem rahat hem de plaj konseptine uyuyor bence.Beyaz mini etek te rahatlıkla tercih edilebilir.











resimler netten alıntıdır

CİLT BAKIMI-2

CİLT BAKIMI HAKKINDA BİLGİLENELİM

Cilt bakımı güzellik için kesinlikle çok önemli bunu biliyoruz. Hem yüz,hem de tüm beden cildini güzel bir görünüm için korumak,hazırlamak,beslemek,yumuşaklığını devam ettirmek de çok önemli. Ben de bu yüzden hem bilgilenelim istedim,hem de evimizde hazırlayabileceğimiz maskelerle güzelliğimize katkida bulunalım dedim. Bunun için de sizler için biraz bilgi topladım. Hadi güzelleşmeye devam edelim.

Sadece görünümümüz açısından değil sağlık açısından da cildimizin temizlik ve bakımına özen göstermek, yaşımız ilerledikçe oluşacak kırışıklık ve deformasyon gibi problemlerin önlenmesi bakımından çok faydalıdır.Aksi takdirde UV ışınları,makyaj,serbest radikaller,sigara,stres,hava değişimleri ve yanlış beslenme cildimizi olumsuz yönde etkiler ve genç yaşta olmamıza rağmen yorgun ve solgun görünmemize neden olur. Cildimizin canlılığı,parlaklığı ve diriliği en önemli sağlık göstergelerindendir.Dolayısıyla 20'li yaşlardan itibaren her bayanın temizlik,bakım ve koruma amaçlı olarak ayda bir kez cilt bakımı yaptırması çok faydalıdır.




Cilt bakımı yaparken doğru ürün seçimi çok önemlidir.Bakıma başlamadan önce kapsamlı bir cilt analizi yaptırarak hangi ürün grubunun kullanılması gerektiğine karar vermek gerekir.Böylece yağ,nem ve elastikiyet oranı göz önünde bulundurularak cildin yağlı,kuru,normal olgun ya da hassas olduğuna karar verilebilir.Cilt yaşı her zaman esas yaşımızla doğru orantılı olmayabilir. Sağlıklı bir cilt bakımı yaklaşık iki saat sürer ve bu süre içinde sıra ile süt ve tonik ile temizleme,peeling,ozon artı buhar,serum ve ampul emilimi yüz masajı,maske,yüksek frekans ve kremleme işlemi uygulanır.Bu uygulamalar ile cilt temizlenir,tıkalı gözenekler açılır,kan dolaşımı hızlandırılır,cilt ölü hücre ve siyah noktalardan arındırılır;nem depo edici ve hücre yenileyici işlemlerle taptaze canlı bir görünüm ortaya çıkar. Cilt bakımı yaparken yaşa ve cilde göre doğru ürün kullanılması gerekir.Bu yüzden sivilce,akne,leke ve kırışıklık bakımlarında cerrahi müdahale uygulamadan ve kimyasal peeling işlemi yapılmadan,deri altına hiçbir madde enjekte edilmeden son derece başarılı sonuçlar elde edilebilmektedir. Bakılan bir cilt ile bakılmayan arasındaki farkın ilerleyen yaşlarda kendisini daha çok göstereceğini unutmayın! Bakımlı bir cilde sahip olmak istiyorsanız bunları mutlaka yapın: Günde 2 litre su içn Kalitesiz makyaj ürünleri kullanmayın Sigara içmeyin Aşırı güneşlenmeyin Makyajınızı çıkarmadan yatmayın Cildinizi hergün nemlendirin Her hafta bir peeling yapın 15 Günde bir maske uygulayın Sivilce ve komedonları bilinçsizce sıkmayın Uzun süre Klimalı ortamlarda bulunmayın Üç günde bir eriyinceye kadar buz kalıbını cildinizde gezdirerek dolaşımı hızlandırın.

CİLT BAKIMI İÇİN MASKELER

Kuru Ciltler İçin Bakım Maskesi 1:İki avuç kurutulmuş gül yaprağının içine 3 tatlı kaşığı süt, 1 çay kaşığı bal ve 1 tatlı kaşığı mısır nişastası ilave edip iyice karıştırın. Yarım saat kadar bekledikten sonra karışımı yüzünüze yumuşak hareketlerle masaj yaparak yedirin. 20-25 dakika bekledikten sonra yüzünüzü soda ile yıkayıp kurulayın.

Kuru Ciltler İçin Bakım Maskesi 2:Küçük bir kasenin içine aldığı kadar taze çilek koyup iyice ezin. İçini bir yumurtanın sarısını ve mayonez kıvamına gelecek kadar yulaf unu koyup iyice çırpın. Daha sonra karışımı yüzünüze sürüp 15-20 dakika kadar bekleyin ve cildinizi bol ılık su ile yıkayın. Hem cildinizdeki nem kaybına hem de göz altlarındaki kırışıklıklara karşı etkilidir. Haftada bir kez uygulayabilirsiniz.
Doğal Cilt Temizleyici:
Bir miktar bira mayasını hamur haline gelecek kadar su ile karıştırıp cildinize uygulayın. 15-20 dakika beklettikten sonra cildinizi ılık su ile yıkayıp kurulayın. Bira mayasının soyucu etkisi gözenekleritemizler, cildi uyarır.Aynı zamanda protein ve vitaminler sağlar.
Cildinize Derinlemesine Etki Eden Buhar Banyosu:
Bu buhar banyosu aynı anda hem cildinizin gözeneklerini açar ve temizler, hem cildinizi yumuşatır, zarifleştirir hem de cildinizi nemlendirerek cildinizin bakımını sağlar.
1 litre kaynar suyun içine 1 su bardağı dolusu adaçayı, nane ve ıhlamur çiçeği karışımını koyup iyice karıştırarak demleyin. Daha sonra buharı alıkoymak için başınızın üstüne bir havlu örterek ve yüzünü buhardan 5-10 santim uzakta tutarak yaklaşık 10 dakika boyunca buhar banyosu yapın. Eğer buhar banyosunu buhar makinesi veya elektrikli tavada yaparsanız havlu kullanmanıza gerek kalmaz

Kırışıklık Maskesi 1: Bir miktar ıhlamurun çiçek ve yapraklarını ezin. Daha sonra süt ve salatalık suyu ilave ederek krem kıvamına gelinceye kadar yoğurun ve yatmadan önce cildinize sürün. Haftada iki defa uygulayabilirsiniz.

Kırışıklık Maskesi 2: Aynı miktarlarda acı badem yağı, pirinç unu ve 1 yumurtanın sarısını bir kabın içinde iyice karıştırın. Daha sonra krem kıvamına gelinceye kadar süt ilave ederek yoğurun. Hazırladığınız kremi banyodan bir saat önce masaj yaparak sürün. Haftada bir kez uygulayabilirsiniz.

Cilt Lekeleri İçin Maske 1: Birkaç tane havucu rendeleyerek suyunu çıkarın. Havucun suyuna sırasıyla biraz killi toprak daha sonra merhem kıvamına gelecek kadar zeytinyağı karıştırıp yoğurun. Bu merhemi günde bir defa lekeli cilde sürün. Bir süre sonra lekelerin kaybolduğunu göreceksiniz.

Cilt Lekeleri İçin Maske 2: 1 yumurtanın akına 1 limonun kabuğunu rendeleyin ve krem kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Gerekirse biraz daha limon kabuğu rendesi koyabilirsiniz. Hazırladığınız karışımı banyodan bir saat önce cildinize masaj yaparak sürün.

Cilt Lekeleri İçin Maske 3: 1 adet elmanın suyunu 1 adet limon suyu ile karıştırın. Daha sonra karışımın içine biraz zeytinyağı ve süt ilave edip pomat kıvamına gelene kadar kısık ateşte kaynatın. Hazırladığınız bu pomadı soğuduktan sonra cildinize masaj yaparak günde bir defa sürün.

Parlak Bir Cilde Sahip Olmak İçin Maske 1: İki avuç hercai çiçeğini kurutup döverek toz haline getirin ve ince bir elekten geçirin. Daha sonra krem kıvamına gelecek kadar ısıtılmış bal ilave edip iyice karıştırın. Hazırladığınız karışımı yatmadan bir saat önce cildinize sürün ve ılık su ile yıkayın.

Parlak Bir Cilde Sahip Olmak İçin Maske 2: 2 adet turpu suda iyice pişirip ezin. Elde ettiğiniz lapaya krem kıvamına gelecek kadar biraz süt, biraz bal ve biraz badem yağı ilave ederek iyice yoğurun. Bu kremi tüm vücudunuz ve cildiniz için banyodan bir saat önce kullanabilirsiniz.

Kırışıklıklar İçin Ballı Maske : 4 çorba kaşığı balı 1 fincan limon suyu, 2 adet yumurtanın akı ve 1 çorba kaşığı badem yağını iyice karıştırın. Daha sonra bu karışıma yüze sürülecek kıvama gelene kadar yavaş yavaş süt ve patates unu ilave edin. Son olarak karışımı kısık ateşte 5 dakika kadar bekletip ılıklaştıktan sonra yüzünüze maske olarak uygulayın. Bu maske ciltteki kırışıklıklar için çok etkilidir. Ciltte en az bir saat bekletilmesi ve ılık su ile yıkanması gerekir.

Kırışıklıklar İçin Lavantalı Maske : 1 su bardağı dolusu lavanta çiçeğini 1 bardak portakal suyunun içinde kısık ateşte biraz ısıtın. Daha sonra 1-2 dilim kabuğu soyulmuş salatalık ile birlikte iyice ezin ve 1 yumurta sarısı, biraz bal, biraz mısır unu ilave edip krem kıvamına gelene kadar yoğurun veya karıştırın. Hazırladığınız kremi birkaç saat buzdolabında dinlendirdikten sonra cildinize uygulayabilirsiniz.Bu maskeyi 1 ay boyunca haftada 2 defa kullanırsanız hem kırışıklıklarınızdan hem de sivilcelerinizden kurtulabilirsiniz.
ÖNEMLİ NOT: Maskelerinizi hazırlarken mümkünse cam bir kase ve karıştırmak için de cam bir çubuk veya tahta kaşık kullanmanızı öneririz.
netten alıntıdır.(cilt güzellik rehberi,sağlık güzellik rehberi)

17 Temmuz 2008 Perşembe

MODADA TURKUAZ

DENİZİN RENGİ TURKUAZ
İşte sizlere turkuazın sıcaklığını getirdim. Turkuaz hem bir akdeniz ülkesi olmasıyla Türkiye'nin rengi olduğu için,hem de yazın güzel deniz kokusunu bizlere hissettirsin diye benim sayfama ve sizlere geldi. Her tenden insana yakıştığını düşünüyorum. Sizler için güzel kombinasyonlar hazırladım ve beğeninize sunuyorum. İşte güzel turkuazı taşıyabileceğiniz güzel öneriler:


TURKUAZIN ASALETİ-gündüz seçimi:
Açık turkuaz tonunda böyle efil efil şık bir tunik bluzu beyaz pantolonla değerlendirebilirsiniz. Açık ton olduğu için çantanız da açık mavi olsun ve ayakkabılar da böyle gümüş tonlarda olursa harika bir şık kıyafet tamamlayabilirsiniz.











Bu şık kıyafeti abartılı olmayan sade takılarla bütünleştirin. Bir kutlamada veya yemekte tercih edebilirsiniz.




-------------------------------------------------------------------------------------------------
TURKUAZIN SERİNLİĞİ-gündüz seçimi :


Bu kısa şortlar bu yazın en çok tercih edilenlerinden. Tatilde veya deniz kenarında bu kısa şortları askılı ve ya straples bluzlerle tamamlayabilirsiniz. İnce kemerleri de mutlaka kullanın kıyafetinizi zenginleştirecektir.Bu yazın modası boncukları da günlük takılarınızda istediğiniz kadar kullanabilirsiniz.


Bu şortların kotlarını da tercih edebilirsiniz. Bunları da yine çeşitli bluzlerle birlikte kullanabilirsiniz.Turkuaz ve mavi kahve deriyle de çok şşık görünüyor. Sandaletlerinizi ve kemerinizi kahverengi seçebilirsiniz,yaza çok uygun olur.
























-------------------------------------------------------------------------------------------------

KOYU TURKUAZ-gündüz ve gece seçimi:

Bu koyu turkuaz tonu bluzleri,şık bir kot pantolonunuzla birlikte kullanabilirsiniz.Altına seçeceğiniz ayakkabı gideceğiniz
yere göre tercih edilebilir. Gündüz kullanacaksanız sade bir terlik veya babet,gece kullanacaksanız böyle topuklu şık ayakkabılar kullanabilirsiniz.







-------------------------------------------------------------------------------------------------


ÇİZGİLİ TURKUAZ-gündüz seçimi:

Bu tüm parça tulumlar bu yaz çok moda...Şık ayakkabı ve ya aksesuarlarla hemspor hem de şık.....










-------------------------------------------------------------------------------------------------



DERİN TURKUAZ-gündüz seçimi:
Bu şık mini elbise ve altına giyeceğiniz spor ayakkabılarla spor şıklık sizin eseriniz olacak. Turkuaz ceket te mevsim dönümlerinde tercih edilebilir ve bence çok hoş.Tabii ki bu yılın modası büyük çantaları da
unutmayalım. Takılar ise sade ve doğal görünümlü malzemelerden olursa daha uyumlu olur. Sedef malzemeli ve ahşap takılar bu yaz çok moda.







------------------------------------------------------------------------------------------------

ETNİK TURKUAZ-gündüz seçimi:
Etnik çizgiler bu yaz çok moda.Böyle hafif kumaşlardan yapılmış etnik desenli elbiseler de çok şık. Parmak arası ve ya sandaketler taba tonlarında oldukça iyi uyum sağlıyor.Turkuaz günlük çanta,gözlük ve ahşap-turkuaz karışımı takılarla güzel bir uyum sağlanıyor.










-------------------------------------------------------------------------------------------------


DEGRADE TURKUAZ ELBİSE-gündüz seçimi:

Degrade renkler birkaç sezondur çok moda. Turkuazdan maviye doğru açılan renkerle iki renkli beyaz-mavi ayakkabılar çok uyumlu.Takılarla şıklaştırabilirsiniz.










-------------------------------------------------------------------------------------------------

CIVILDAYAN TURKUAZ-gece ve gündüz seçimi:

Bu canlı tonları elbiseniz ve takılarınızla bütünleştirebilir,turkuazın sıcaklığını yazın sıcaklığıyla bütünleştirebilirsiniz.
Perlak stras taşlarla süslü şık çanta ve topuklu ayakkabılarla
da şık bir gece seçimi yapabilirsiniz.







-------------------------------------------------------------------------------------------------




SATEN TURKUAZ-
gece seçimi:

Saten parçalarla birleştirilmiş dökümlü elbise ve saten ayakkabılarla bir yaz gecesi davetinin ve ya özel bir yemeğin güzeli olabilirsiniz.
-------------------------------------------------------------------------------------------------



ALTIN SARISI VE TURKUAZ-gece ve gündüz seçimi:

Turkuaz elbiseleri altın sarısı aksesuarlarla bütünleştirin ve asil bir şıklık yaratın.









Uyumlu bir gece çantası ve doğal turkuaz taşlardan oluşan takılarla şıklığınıza şıklık katın...





-------------------------------------------------------------------------------------------------

ELBİSEM TURKUAZ-gündüz seçimi:

Boyundan bağlı elbiseler bu yazın da gözdesi....
Yüksek topuklu ayakkabı sevenler için bu ayakkabılar çok hoş ve takıları da uutmayalım.










-------------------------------------------------------------------------------------------------

JEAN VE TURKUAZ-gündüz ve gece seçimi:

Jean ler her ortamda bir çoğumuzun vazgeçilmezi...

Şık ve dar kesimli jean pantolonunuzu böyle şık tunik bluzlerle birlikte giyebilirsiniz. Gece giyecekseniz ayakkabılarınızı istediğiniz kadar gösterişli ve yüksek topuklu modellerden seçebilirsiniz. Mutlaka tercih edin çünkü hem şık hem de oldukça rajhat olacaksınız.Bu takılar çok şık ve yarı değerli gerçek taşlardan olduğu da dikkatimden kaçmıyor tabiiii. Harika bence.....








-------------------------------------------------------------------------------------------------
GECE TURKUAZ-gece seçimi:
Asimetrik askılı ve bol kesimli,belden kuşaklı bu elbiseler hem çok moda, hem de her bedene uyması nedeniyle tercih sebebi olabilir.Gece ayakkabısı kesinlikle çok güzel ve özgün detayları var. Böyle sade bir elbisenin altına da kesinlikle böyle şık bir ayakkabı seçilmeli bence. Takılarla birlikte güzel bir uyum sağlanabilir.




-------------------------------------------------------------------------------------------------
SİYAH VE TURKUAZ-gece seçimi:
Siyah ve turkuaz birlikte gayet uyumlu. Tabii ki ayakkabılardaki renk detaylarına da dikkati çekmek istiyorum.


-------------------------------------------------------------------------------------------------

GECE TURKUAZ-
gece seçimi:
İşte bir şık turkuaz gece elbisesi daha. Yaz düğünleri için harika bir seçim olur bence.
Çanta gerçekten çok şık ve sevimli. Detayları sevenler için güzel seçim.





-------------------------------------------------------------------------------------------------


ÇEKİCİ TURKUAZ-gece seçimi:
Bu turkuaz tonu çok güzel,asil,nehir mavisi gibi çok akıcı. Yine yaz düğünleri ve ya davetler için uygun seşim olur diye düşündüm. Ayakkabılar ise hem şık hem de rahhat olur
bence.Küpeleri sade ama farklı olsun istedim ve bu tavuskuşu tüyleri çok uygun oldu. Buna benzer takıları kolaylıkla bulabilirsiniz.
Bilezik ise çok can alıcı bence. Annelerimizin eskiden kullandığı model bileziklere benziyor. Belki sizde de vardır ya da takı mağzalarından alabilirsiniz.

ŞIK ZAMANLAR DİLİYORUM! UMARIM BEĞENMİŞSİNİZDİR!
resimler netten alıntıdır