15 Temmuz 2008 Salı

DEKORASYONDA DUVARLAR-2

DEKORASYONDA RAFLAR

Dekorasyonda duvarlarda yaratacağımız özgün kullanımların evlerimize hoş görünümler kazandıracağından bahsetmiştim ve bunlara dair bazı güzel örnekler vermiştim. Şimdi sizlere kolayca temin edebileceğiniz malzemelerle kendinizin hazırlayabileceği bazı özgün kullanımlardan ve fonksiyonel dekoratif duvar raflarından bazı örnekler vermek istedim.






KUTU RAFLAR
Bu rafları eski ahşap kutularınızıın tabanlarını çıkararak ve ya mobilyacıda bu şekilde hazırlatarak kullanabilirsiniz.Duvara gelen arka bölümlerine bu şekilde farklı fon kağıtları kullanırsanız daha hoş bir görünüm elde edersiniz.

DÜZ RAFLAR

Bildiğimiz klasik düz ahşap rafları farklı şekillerde yerleştirerek değişik görünümler elde edebilirsiniz.










































KÖŞE RAFLARI
Bu köşe raflarını kullanarak köşelerinizi fonksiyonel bir şekilde kullanabilirsiniz. Böylece hem evinizdeki boş köşeleri değerlendireceğiniz için yerden kazanç sağlarsınız hem de aksesuarlarınızı yerleştirerek dekoratif ve şık bir görünüm elde edersiniz. Rafları istediğiniz büyüklükte ayarlayabilir,sonradan da ekleme yapabilirsiniz.












FARKLI OBJELER










Bu tür farklı raf sistemleriyle evinizin konseptine uygun seçerek uyum ve bütünlük sağlayabilirsiniz. Evinin her köşesinde sıcaklık ve kendine özgü bir tarz yakalamak isteyenler için harika seçimler bence. Raflara eşya doldurmak zorunda da değilsiniz. Bu şekilde deniz kabuklarıyla süsleyerek değişik bir görünüm de kazandırabilirsiniz.









ROMANTİK GÖRÜNÜM İÇİN
Evinizin tarzına uygunsa bu şekilde bir dekorasyon çalışmasıyla romantik bir görünüm de elde edebilirsiniz.

Özellikle eski yapı evlerin mutfak dolaplarını bu şekilde beyaz boyayla yenileyerek ve dantelleri de kullanarak siz de bu görünümü yakalayabilirsiniz.


Oturma odanızda ve ya salonunuzda eski dolaplarınızı,raflarınızı yenileyerek ve dantel örtülerle,kurdeleri kullanarak porselenlerinizi,biblolarınızı sergileyebilirsiniz. Bu sıcak ve romantik görünüm sonunda elde edeceğiniz size ait köşeler daha sonra evinizin en çok beğendiğiniz bölümü olmaya aday...










FONKSİYONEL KULLANIMLAR
Evinizdeki bir kanepenin yanını bu şekilde raflı bir dolapla tamamlayarak hem rahat bir ortam sağlayabilirsiniz,hem de
alandan tasarruf sağlayabilirsiniz.



resimler netten alıntıdır

1 yorum:

Adsız dedi ki...

bende bu sene kıbrısta tutcağım eve böyle raflar yaptırcam..hem cok hava verio, hemde ağır duruyor..ayrıca kullanım alanıda fazla..